Blog

7 ok, amiért érdemes babatányért használni a hozzátáplálás során

Szülőként talán benned is felmerült már a kétség, hogy a hozzátáplálásra szolgáló tányérok csak újabb mosogatni való edények. Valójában ez persze nem igaz. A babatányérok nagyon hasznos kellékek. Íme 7 egyértelmű ok, amiért egy speciális babatányér Neked is és kisbabádnak is nagy segítség lesz a hozzátáplálás olykor küzdelmes, sokszor mókás időszakában. Ha pedig tetszett ez a cikk, szeretettel ajánljuk soron következő írásunkat 7 ok, amiért édemes babatálkát használni a hozzátáplálás során címmel is.

(tovább…)

Read more...

A hozzátáplálás megkönnyítése néhány különleges babatermékkel

Függetlenül attól, hogy milyen hozzátáplálási módszert választasz a babádnak (klasszikusat vagy BLW – vagyis baba-vezette – hozzátáplálást), jó, ha a megfelelő termékekkel indulsz útnak. Válaszd ki azokat a tálkákat, tányérokat, evőeszközöket, bögréket, poharakat és előkéket, amelyek a Te és a babád mindennapjait is megkönnyítik.

Miért számít, hogy milyen étkészletet és kiegészítőket választasz a hozzátápláláshoz? Azért, mert a hozzátáplálás során jellemzően a következő problémákba fogsz ütközni:

a babád közömbös az adott étellel szemben;

étkezésekkel együttjáró tisztítás és takarítás.

Mindkét probléma megoldható csupán néhány egyszerű és hatékony termékkel, amit kifejezetten a hozzátápláláshoz terveztek.

(tovább…)

Read more...

BLW – Az igény szerinti hozzátáplálás – Talán a lehető legjobb módja, hogy bevezesd a szilárd ételeket a kisbabád étrendjébe

Rengeteg szülő dönt úgy, hogy a barátoktól hallott és az interneten elterjedt módszerrel próbálja hozzátápláláskor szélesíteni a baba étrendjét: kanálnyi pépesített keverékeket adnak a kicsiknek, felnőttek által szigorúan ellenőrzött időpontokban, pontosan meghatározott ütemterv szerint.

Legtöbbjük nem tudja, hogy ez a módszer tipikusan étkezési hisztikre hajlamos, válogatós gyermekeket „teremt”. Van azonban egy ennél is súlyosabb következmény: az ilyen szokások a jövőben elhízásra való hajlamot eredményeznek, és az egészségtelen ételek fogyasztása a mindennapi étrend részévé válik. Mi másfajta módszerben hiszünk.

(tovább…)

Read more...