Gyermek bambusz étkészlet tálkával, tányérral, pohárral és kanállal – Nyuszi, kék – Dodoli

14.890 Ft

Kisgyermek bambusz étkészlet tálkával, tányérral, pohárral és kanállal.

EAN: 0609670456966Availability: Készleten SKU: SET-BAMBUS-IEPURAS-BOL-FARFURIE-PAHAR-ALBASTRU Kategória: Brand:
Gyakran együtt vásárolt:
5.790 Ft
Szilikon előke csecsemőknek és kisgyermekeknek
1.690 Ft
Speciális tálka és kanál a hozzátáplálás idejére babáknak
5.790 Ft

Leírás

Bambusz étkészlet kisgyermekeknek. Tartalma:
– bambusz tálka csúszásgátló tapadókoronggal
– bambusz tányér csúszásgátló tapadókoronggal
– puha végű bambusz kanál
– bambusz pohár szilikon béléssel

 • Ajánlott életkor. 1 éves kortól.
 • Méretek. Tálka – 300 ml kapacitás, 16 cm hosszú, 13 cm széles. Tányér – 23 cm hosszú, 18 cm széles. Kanál – 14 cm hosszú, legszélesebb pontján 3 cm széles. Pohár – 150 ml, 9 cm magas, 7.5 cm átmérőjű.
 • Anyaga. Tál, tányér, csésze, a kanál nyele – 100% bambusz, magas hőmérsékleten préselt természetes bambuszból. Bélés, tapadókorongok és a kanál hegye – 100% élelmiszer minőségű szilikon. EU minősítéssel rendelkező termék.
 • A használati és kezelési tanácsokért görgess lejjebb a „Használat és kezelés” bekezdéshez.

Íme a Dodoli étkészletek különlegessége:

 • Teljesen biztonságos és toxinmentes. A termékek nem tartalmaznak semmilyen mérgező anyagot (BPA, PVC, melamin, ólom stb.).

 • Edényeink az asztalhoz tapadnak és nem borulnak fel. A tálka és a tányér egyaránt kiömlésbiztos tapadókoronggal vannak ellátva, amely megakadályozza, hogy a kisgyermek kiborítsa az ételt. Az étkezés végén csak húzd fel a szilikon tapadókorong speciális jelölését, és az edény leválik.

 • Tányér hasznos rekeszekkel. A tányér 3 rekesszel rendelkezik, amelyekben a babád pocakméretének megfelelő adagokat tudsz felszolgálni, különböző fajta élelmiszerekből összeállítva.

 • Bambusz pohár speciális szilikon béléssel. Könnyű és könnyen kezelhető. A szilikon bélés megakadályozza, hogy a víz átszivárogjon a bambuszba.

 • Tökéletes kanál babáknak. A kanál puha szilikon vége tökéletes a baba érzékeny ínyéhez és fogaihoz.

 • Levehető szilikon tapadókorong. A tapadókorong levehető a tálkáról/tányérról annak érdekében, hogy az edényt használat után megfelelően el tudd mosni.

 • Nagyon hasznos a baba hozzátáplálási folyamata során.

 • Tedd szórakoztatóvá az étkezést olyan babaedények használatával, amelyeket a gyermeked imádni fog.

 • Véd az égési sérülések és a túlmelegedés ellen. A bambusz remek hőszigetelést biztosít, nem adja át a hőt. Ez azt jelenti, hogy gyermeked meleg ételekhez is használhatja az edényeket, anélkül, hogy megsérülne finom bőre.

 • Nagyon könnyű és nagyon tartós.

 • Könnyen mosható és ellenáll a foltoknak. Csak mosd el az edényt meleg vízzel és egy kis mosogatószerrel, s már készen is áll a következő étkezésre.

 • Tökéletes ajándék szeretteid gyermekei számára is. Hasznos, szórakoztató és eredeti ajándék minden 6 hónapos – 4 éves korú babának.

Hogyan kell használni?

Bambusz étkészlet kisgyermekeknek

(1) Mielőtt a tálkát / tányért az asztalhoz rögzíted, győződj meg arról, hogy a tapadókorong alja tiszta. Az optimális szívóhatás érdekében enyhén benedvesítheted a tapadókorong alját.

(2) Ezenkívül a felületnek, amelyre a tálkát / tányért rögzíteni szeretnéd, tisztának és simának kell lennie, és olyan anyagból kell készülnie, amelyben nincsenek repedések vagy nyitott pórusok.

(3) Ügyelj arra, hogy a tapadókorong szorosan illeszkedjen a tálka / tányér aljához.

(4) Helyezd az edényt a baba elé, és nyomd le erősen az edényt, lehetőleg két kézzel, amíg azt nem érzed, hogy az összes levegő kipréselődött a tapadókorong alól.

(5) A szilikon tapadókorong oldalán van egy speciális jelölés (egy kis szilikon fül). Húzd meg a jelölést szükség esetén, hogy könnyen leválaszd a tálkát / tányért.

(6) A tálkát mindig úgy helyezd a baba elé, hogy a jelölés ne legyen elérhető a gyermek számára. Így a babád nem fogja tudni önállóan leválasztani a tálkát / tányért.

Bambusz pohár kisgyermekeknek

(1) A pohár használható a szilikon béléssel vagy anélkül is.

(2) A szilikon bélés nélkül rövid ideig (maximum 1 óráig) szabad folyadékot tartani a pohárban. 1 óra elteltével a pohárban lévő folyadék elkezdhet átszivárogni a bambuszba.

(3) A szilikon bélést a pohárba illesztve addig tarthatod benne a folyadékot, ameddig csak szeretnéd.

Kezelési útmutató

Bambusz pohár kisgyermekeknek

A szilikon bélés sterilizálható és mosogatógépben mosható.

A bambusz poharat kézzel, meleg víz és mosogatószer használatával öblítheted el. Használj puha szivacsot vagy rongyot. Kerüld a súroló szivacsot vagy kefét.

A bögre elmosása után töröld át ruhával, és felfelé fordítva hagyd megszáradni.

Ne hagyd a bambuszpoharat vízben ázni.

Ne tedd a bambuszpoharat mosogatógépbe!

Ne használd mikrohullámú sütőben!

Ne tedd meleg sütőbe!

Ne tedd be a fagyasztóba!

Bambusz étkészlet csecsemőknek

A bambusz étkészleteket meleg vízzel (max. 40 Celsius fok), kevés mosogatószerrel, kézzel szabad mosogatni. Használj puha szivacsot vagy ruhát. Kerüld a súrolószivacs és kefe használatát.

A bambusz étkészleteknek nem szabad vízben ázniuk. Használat után mosd el őket, öblítsd le, és hagyd őket megszáradni.

A bambusz étkészletek mosogatása előtt távolítsd el róluk a szilikon gyűrűt. Így alaposan megtisztíthatod őket, és tökéletesen meg is tudnak száradni.

A bambusz étkészletet ne tedd mosogatógépbe és sterilizáló gépbe. A magas hőmérséklettől és páratartalomtól a bambusz megrepedhet.

Ne használd a bambusz étkészleteket sütőben vagy hűtőszekrényben. A extrém hőmérsékletek nem tesznek jót a bambusznak.

Minden Dodoli tálka, tányér és bögre felületét lenolaj réteg fedi. Ez a réteg védi az étkészleteket a foltoktól és a víz beszivárgásától. Ha Te is szeretnél tenni az étkészleteid hosszú távú állapotromlása ellen, ajánlott rendszeresen (4 hetente) frissíteni a védőolaj rétegüket, oly módon, hogy étolajat viszel fel az edények felületére. Bármilyen főzőolaj megteszi, de a kókuszolaj bizonyult a leghatásosabbnak. A teljesen száraz edényekre puha ruhával vagy papírtörlő segítségével vigyél fel kevés olajat, majd hagyd, hogy az edény 1-2 órán át (vagy akár egész éjszakán át) feligya az olajat. Végül töröld le a felesleges olajat. Itt találsz egy kis videós segítséget a művelethez.

Idővel ételfoltok jelenhetnek meg az edényeken. A nehezen eltávolítható ételfoltokhoz használd ecet és szódabikarbóna keverékét. Az oldatot puha törlőkendővel vidd fel, és óvatosan dörzsöld körkörösen, amíg a folt el nem tűnik.

Ha a bambuszedények hosszabb ideig vízzel érintkeznek, penész jelenhet meg a felületükön. Hogyan lehet eltávolítani a penészt? Próbáld ki a következő két módszer valamelyikét:

Az ecetes módszer

Használj hagyományos ételecetet – tölts egy keveset szórófejes palackba. Permetezz belőle a penész által érintett felületre, és hagyd hatni egy órán át. Ezután öblítsd ki az edényt alaposan vízzel, és hagyd megszáradni. Az ecet szaga néhány órán belül eltűnik.

A szódabikarbónás módszer

A szódabikarbóna nagyon hatékonyan távolítja el a penészt, és biztonságos emberek és háziállatok számára egyaránt. Amellett, hogy eltávolítja a penészt, felszívja a maradék vizet és elősegíti, hogy ne alakuljon ki újra penészfolt. Tegyél fél teáskanálnyi szódabikarbónát egy vízzel töltött szórófejes palackba, és rázogasd addig, amíg a szódabikarbóna fel nem oldódik. Spricceld be az oldattal az edény teljes felületét, majd puha kefével távolítsd el a penészt. Ezután öblítsd le. Permetezd be újra a felületet, ám ezúttal hagyd így megszáradni. Ezzel eltávolítható a láthatatlan penész is, és megakadályozható a penész újbóli megjelenése.

Mindkét módszer természetes, nem tartalmaz mérgező anyagokat, a kereskedelmi forgalomban kapható vegyszerek természetes alternatíváiként szolgálnak. Az ecet és a szódabikarbóna nemcsak az emberek, a háziállatok és a környezet számára biztonságos, de könnyen megtalálható a legtöbb üzletben.

A Dodoli bambusz étkészlet kizárólag természetes bambuszból készül. Miután a bambuszt betakarítják, megtisztítják és eltávolítják a kérgét. Ezt követően a bambuszt hosszú, vékony szeletekre vágják, és egy nagy sütőbe helyezik, amelyben magas hőmérsékletet és páratartalmat használnak, hogy lágyítsák a bambuszt és eltávolítsák a parazitákat. Az így kapott bambuszt (amely immár puha, rugalmas, nedves és nagyon forró) négyzet alakú formákba rendezik, és nagy teljesítményű présgépbe helyezik, amely nagyon nagy erőkkel nyomja össze a bambuszt, amíg még forró. Nyomás közben a bambusz gyorsan lehűl. Az így kapott bambuszt nevezik “bambuszfának”, amely nagy szerkezeti ellenállással rendelkezik. S bár a bambusz nem fa, hanem lágyszárú növény, a kapott anyag nagyon hasonlít a fára. A bambuszfát ezután különböző formákra faragják. A bambuszfa szerkezete nagyon stabil, hacsak nincs kitéve nagyon magas hőmérsékletnek (például sütőben vagy mikrohullámú sütőben) vagy nagyon magas páratartalomnak (például ha a bambusz edényeket hosszú ideig víz éri).

Gyakran Ismételt Kérdések

Használhatom a bambusz edényeimet mikrohullámú sütőben?

Nem. A bambusz edények nem használhatók mikrohullámú sütőben és a sima sütőben sem.

Mosogathatom-e a bambusz étkészletemet mosogatógépben, vagy sterilizálhatom-e sterilizáló géppel?

A bambusz organikus (szerves) anyag, ennek megfelelő kezelést igényel. Kérjük, ne tedd a bambuszedényeket mosogatógépbe vagy sterilizálóba. A rendkívüli meleg és a magas páratartalom a bambuszfát megduzzasztja és megrepeszti.

Mi a leghatékonyabb módszer a bambuszedények tisztítására?

Kérjük, figyelj rá, hogy az étkezések befejeztével azonnal mosd el a bambusz edényeket meleg vízzel, kevés mosogatószerrel és puha ruha vagy szivacs használatával. Kerüld a súrolószereket. Öblítsd le, itasd fel a felesleges vizet ruhával, majd hagyd a levegőn megszáradni a tálkát vagy a tányért.

Hogyan érhetem el, hogy a bambusz étkészlet szép és újszerű maradjon?

Az állapotromlás megelőzése érdekében rendszeresen (4 hetente) ajánlott vékony olajréteget kenni az edények falára (a legjobb erre a kókuszolaj). Vidd fel puha ruhával az olajat a száraz edény falára, majd hagyd, hogy az edény feligya az olajat – néhány órán át, vagy akár egy éjszakán át. Végül töröld le a felesleget.

Hogyan tudhatom biztosan, hogy jól használom a tapadókorongot?

Ügyelj arra, hogy a szilikon tapadókorong szorosan és egyenletesen simuljon az edény aljához, így biztosítva a vákuum létrejöttét és megtartását. A megfelelő tapadáshoz az is nagyon fontos, hogy a sík felületnek tisztának, zsír- és ételmaradék-mentesnek kell lennie. Győződj meg arról, hogy a szilikon szívócsonkon lévő kis jelölést nem tudja elérni a gyermeked. Ez a jelölés az edény leválasztási pontját jelöli. Nyomd rá az edényt két kézzel, határozottan és egyenletesen arra a sík felületre, ahová az edényt helyezni szeretnéd, amíg azt nem érzed, hogy az összes levegő kipréselődött a tapadókorong alól. A Dodoli tányérok és tálkák a sima, nem porózus felületeken tapadnak a legjobban (pl. műanyag, lakkozott fa, homokkő, üveg, üvegszál vagy fém). Bármely texturált, pórusokkal vagy erezettel ellátott, fából készült felület megnehezíti a vákuum létrejöttét.

Hogyan alakíthatom át a Dodoli baba étkészletet normál étkészletté?

A Dodoli edények sokoldalúak, használd ki Te is az előnyeiket: egyszerűen távolítsd el a tapadókorongot, úgy, hogy finoman lehúzod azt az edényről. A tapadókorong bármikor visszahelyezhető.

Hogyan érdemes a vákuumzárással ellátott edényeket elhelyezni a baba előtt?

Az ilyen tálkát vagy a tányért mindig úgy helyezd el, hogy a vákuum feloldására szolgáló szilikon jelölés a kisbabádnak háttal legyen.

Hogyan győződhetek meg arról, hogy a vákuumos edények megfelelően vannak-e rögzítve az asztalhoz?

A legjobb tapadás érdekében helyezd a tálkát / tányért az asztalra. Ezután 2 kézzel erősen nyomd meg az edényt, amíg azt nem érzed, hogy az összes levegő kipréselődött a tapadókorong alól. Amikor el szeretnéd venni a tálat / tányért, csak húzd meg a tapadókorongon található kis szilikon fület.

Gyermek bambusz étkészlet tálkával, tányérral, pohárral és kanállal – Nyuszi, kék – Dodoli termékről 4 értékelés

 1. Értékelés: 5 az 5-ből

  Nicoleta

  Un set foarte dragut si util, l-am cumparat la inceput de diversificare si le-am folosit pana aproape de 2 ani. Am inceput cu bolul, apoi farfuria si cana, bebe le-a indragit tare mult!

 2. Értékelés: 5 az 5-ből

  Ariton Mihaela

  Un set foarte frumos și bun pt copii.recomand cu incredere

 3. Értékelés: 5 az 5-ből

  Desmirean Laura

  Avem acest set încă de la începutul diversificării și suntem foarte multumiți de el. Copilul a învățat foarte rapid sa folosească lingurița și căniță, iar farfuriile sunt mai mult decât folositoare datorită ventuzei. Designul lor este unul foarte drăguț iar băiețelul nostru nu dorește sa mănânce numai din ele, in special când suntem acasă. Mulțumim frumos! Ați făcut experiența diversificării, in cazul noștru, mult mai ușoară și mai plăcută!

 4. Értékelés: 5 az 5-ből

  Oana Elena Daniela

  Imi doresc foarte mult acest set ptr bebelușul.meu


Mondd el a véleményed