A hozzátáplálás megkönnyítése néhány különleges babatermékkel

A hozzátáplálás megkönnyítése néhány különleges babatermékkel

Függetlenül attól, hogy milyen hozzátáplálási módszert választasz a babádnak (klasszikusat vagy BLW – vagyis baba-vezette – hozzátáplálást), jó, ha a megfelelő termékekkel indulsz útnak. Válaszd ki azokat a tálkákat, tányérokat, evőeszközöket, bögréket, poharakat és előkéket, amelyek a Te és a babád mindennapjait is megkönnyítik.

Miért számít, hogy milyen étkészletet és kiegészítőket választasz a hozzátápláláshoz? Azért, mert a hozzátáplálás során jellemzően a következő problémákba fogsz ütközni:

a babád közömbös az adott étellel szemben;

✅ étkezésekkel együttjáró tisztítás és takarítás.

Mindkét probléma megoldható csupán néhány egyszerű és hatékony termékkel, amit kifejezetten a hozzátápláláshoz terveztek.

Pontosan milyen hozzátáplálási eszközökről van szó?

Íme a termékek, amelyek beszerzését érdemes megfontolni, amikor a babád hozzátáplálására készülsz:

⭕️ Osztott tapadókorongos tányér. Íme „7 ok, amiért érdemes babatányért használni a hozzátáplálás során”.

⭕️ Tapadókorongos tálka. A részletekért olvasd el „7 ok, amiért édemes babatálkát használni a hozzátáplálás során“ című cikkünket.

⭕️ Hozzátápláláshoz használt evőeszközök (kis méretűek, biztonságosak, könnyen megfoghatók és kezelhetők). Tekintsd meg a következő cikket: „Hogyan tanítsuk meg gyerekeinknek az evőeszközök használatát”, hogy megtudd, mikor és hogyan adj a gyermeked kezébe először kiskanalat, villát, kést, valamit azt, hogy milyen típusú evőeszközök használata ajánlott életkor szerint.

⭕️ Egy bögre és egy pohár gyakorláshoz. A következő cikket ajánljuk, ha többet szeretnél megtudni arról, milyen poharak és bögrék alkalmasak a hozzátápláláshoz, valamint arról, hogyan tanítsd meg a babádat használni őket: „Hogyan tanítsuk meg a babát bögréből vagy pohárból inni“.

⭕️ Zsebes előke. A hozzátáplálás új tapasztalatokat hoz. Minden ehhez fűződő tanulság és tapasztalat legfőbb kihívása, hogy a folyamat során az étel az asztalra, a ruhára, a földre és a falra csöppen. Egy praktikus és jó minőségű előke sokat segít az étkezés ideje alatt. Íme 8 ok, amiért érdemes zsebes előkét használni a hozzátáplálás során“.

Most pedig lássuk, hogyan segíthetnek a fent említett termékek az étkezéssel járó rendetlenség jelentős csökkentésében, és ezzel együtt hogyan tudod felkeltelni a babád érdeklődését az étel iránt.

Keltsd fel a babád érdeklődését az étel iránt

Említettük, hogy a hozzátáplálás új tapsztalatokkal jár. A babának kapcsolatba kell lépnie ezzel a lenyűgöző új világgal: „szilárd étel”. Mi lehet jobb módszer arra, hogy érdekessé és szórakoztatóvá tegyük számára az új tapaszalatokat, mint játékon keresztül? Hogyan alakítsd át az étkezési időt fejlesztőjátékká? Kezdheted olyan tányér, tálka, bögre, pohár és evőeszközök használatával, amelyek felkeltik a babád érdeklődését, és játékként tekintenek rájuk. Így az étkezési időt is örömmel várják majd.

❗️% A dodoli.hu támogat Titeket a hozzátáplálás elkezdésében. A „6HONAP”promóciós kóddal most 12%-os kedvezményben részesülsz minden megrendelésedből, így megvásárolhatod a kisbabádnak szükséges valamennyi terméket.

Csökkentsd minimálisra a stresszt és a rendetlenséget

Az étkezéssel járó rendetlenség a hozzátáplálás másik nagy problémája. Valóban egeszséges a babák számára az étellel való játék, kísérletezés, azonban a szülőknek ez a játék rendetlenséggel és stresszel jár. Ám vannak rá megoldások.

Nagyon fontos, hogy a tálka és a tányér ne landoljon azonnal a földön vagy a baba (esetleg a szülő) fején. A Dodoli hozzátáplálásra szánt tálkái és tányérjai csúszásgátló szilikon tapadókoronggal vannak ellátva, amely stabilan illeszkedik sík felületekre, és megakadályozza azok leesését a baba asztaláról.

A hozzátáplálási étkező szetthez társíts egy zsebes előkét az ételmaradék összegyűjtésére.

Zsebes előkék

A hozzátápláláshoz használt tálkának, tányérnak és evőeszközöknek számos előnye van

⭕️ a hozzátáplálásra szánt kiskanalunk könnyű súlyú, ráadásul a puha szilikon fejének köszönhetően a baba egyszerűen használhatja anélkül, hogy a kis fogai vagy fogínye sérülne.

⭕️ a hozzátápláláshoz tervezett szilikon evőeszközök ideális méretűek és kiváló anyagokból készülnek kifejezetten abból a célból, hogy a babákat rászoktassuk az evőeszközök használatára.

⭕️ az osztott tányér állandóan emlékezetni fog arra, hogy a kisbabáknak változatos étrendre van szükségük.

⭕️ a tálka és a tányér méretei igazodnak a babák megfelelő porcióméretéhez. Figyelem, a tálka mérete nem feltétlenül irányadó egy baba fogyasztási adagjához J.

⭕️ ajánlott a babákat tányérokhoz vagy tálkákhoz szoktatni már a szilárd ételekre való áttérés megkezdésekor.

⭕️ annak ellenére, hogy ezek kifejezetten babáknak szánt mókás, érdekes formák, színük mégis semleges és nem stimulálják túl a babát.

⭕️ strapabíróak. Akár bambuszból vagy szilikonból készült, a hozzátáplálásra szánt étkészletet az elkerülhetetlen esések vagy ütések elszenvedésére tervezték.

⭕️ nem tartalmaznak mérgező anyagokat. A műanyaggal ellentétben a szilikon és a bambusz nem bocsát ki mérgező anyagokat.

Mosolyogva ölel a Dodolitól,

Roxana

Comments (2)

  • A legjobb baba előke – 8 praktikus szempont Reply

    […] Előbb-utóbb minden kisbaba ételéből jut majd saját magára, a ruhájára és a földre is, sőt megeshet, hogy dobálózni kezd vele, vagy kipottyan a szájából. A káosz ezekben az időkben természetes és egészséges. Mindez része a kisbaba harmonikus fejlődésének (olvasd el a „3 ok, amiért érdemes hagynod, hogy a kisbabád játsszon az étellel” című cikkünket a részletekért). A baj az, hogy nem a legkellemesebb minden étkezés után ruhát mosni, padlót sikálni vagy falat tisztogatni. Egy zsebes szilikon előke olyan okos kis találmány, amely egyszerű és könnyen hozzáférhető módon segít ezen problémák megoldásában, s mellette egyéb praktikus termékek is rendelkezésedre állnak a hozzátáplálás időszakában. Ezekről bővebben itt olvashatsz: „A hozzátáplálás megkönnyítése néhány különleges babatermékkel”. […]

    december 18, 2022 at 10:27 de.
  • Hogyan tanítsuk meg gyerekeinknek az evőeszközök használatát Reply

    […] Attól a pillanattól kezdve, hogy a pici a szája felé kezdi emelni a kanalat (általában 8-9 hónaposan), fogd meg a kis kezét és irányítsd, megmutatva, hogyan vegyen ételt a kiskanálba, és miként emelje azt önállóan a szájához. Szerezz be néhány hozzátáplálást segítő terméket, amelyek megkönnyítik a babának a kanál használatát, de téged is megkímélnek attól, hogy az ételdarabok a földön vagy a ruhán landoljanak, esetleg a falon vagy az asztalon végezzék. Ilyen például egy zsebes előke, egy tálka vagy egy magas peremmel rendelkező csúszásmentes tányér. Megvásárolhatod őket online ITT. A tányér és a tálka jól tapad az asztal felületéhez, a peremek pedig segítik a babát abban, hogy könnyen „kiemelje” az ételt a kiskanállal. A zsebes előke összegyűjti a szájból vagy a kiskanálból kieső ételdarabokat. Az előkék és a hozzátápláláshoz való különböző edények előnyeiről a következő cikkben olvashatsz: „A hozzátáplálás megkönnyítése néhány különleges babatermékkel”. […]

    január 14, 2023 at 9:38 de.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük