A legjobb baba előke – 8 praktikus szempont

A legjobb baba előke – 8 praktikus szempont

Milyen is a legjobb baba előke? Mire érdemes figyelni? Miben rejlik a különség? … Mai cikkünkben olyan praktikus szempontokat fogunk összegyűjteni, amelyek figyelembevétele megkönnyíti az anyukák életét. Hiszem, hogy minden baba számára a legjobb a zsebes, szilikonból készült előke. Ez egy remek kiegészítő, amely a hozzátáplálás elejétől a végéig hasznos kiegészítője lesz minden étkezésnek. Miért is ajánlom? Máris bemutatom kislányunk, Olivia hozzátáplálási folyamatát alapul véve. Számomra a jó előke tartós, vízálló és színes, de ami a legfontosabb, hogy olcsó. Nekünk 2 előkénk volt, de őszintén eggyel is boldogultunk volna.

Előbb-utóbb minden kisbaba ételéből jut majd saját magára, a ruhájára és a földre is, sőt megeshet, hogy dobálózni kezd vele, vagy kipottyan a szájából. A káosz ezekben az időkben természetes és egészséges. Mindez része a kisbaba harmonikus fejlődésének (olvasd el a „3 ok, amiért érdemes hagynod, hogy a kisbabád játsszon az étellel” című cikkünket a részletekért). A baj az, hogy nem a legkellemesebb minden étkezés után ruhát mosni, padlót sikálni vagy falat tisztogatni. Egy zsebes szilikon előke olyan okos kis találmány, amely egyszerű és könnyen hozzáférhető módon segít ezen problémák megoldásában, s mellette egyéb praktikus termékek is rendelkezésedre állnak a hozzátáplálás időszakában. Ezekről bővebben itt olvashatsz: „A hozzátáplálás megkönnyítése néhány különleges babatermékkel”.

Lássuk tehát a korábban említett 8 olyan előnyt, amelyet egy előke használata adhat. Sokféle szilikonból készült baba előke létezik, és nem mind egyforma. Olvasd végig 8-pontos listánkat, hogy megtudd, milyen előkét vásárolj.

❗️% A dodoli.hu támogat Titeket a hozzátáplálás elkezdésében. A „6HONAP”promóciós kóddal most 12%-os kedvezményben részesülsz minden megrendelésedből, így megvásárolhatod a kisbabádnak szükséges valamennyi terméket.

1. Könnyű és puha szilikon anyagból készül

Ahhoz, hogy a kisbabád az ételre koncentráljon, az előkének nem szabad zavarnia őt evés közben. Kényelmesnek és könnyűnek kell lennie. A legkényelmesebbek a puha szilikonból készült előkék. Ezenfelül a puha szilikonnak köszönhetően az előke szinte tökéletesen simul majd a kisbaba mellkasára, így segít az ételmaradékok hatékonyabb összegyűjtésében.

2. Állítható gallér

Egy állítható gallérral könnyedén megtalálod a legkényelmesebb pozíciót a kisbabád számára, így az előkét akkor is használhatod, ha a babád kisgyermekké cseperedik. Így néz ki egy szilikon előke 5 fokozatban állítható gallérja.

Tipp. Ne szorítsd meg túl erősen az előkét. Maradjon kicsit laza a baba nyaka körül.

Állítható gallér

3. Praktikus zseb

Az előke vízálló zsebe összegyűjti az ételmaradékokat, amelyek nem a kisbaba szájában landolnak. A nagy zsebes előkéket ajánlom, amelyek zsebe viszonylag merevebb szilikonból készül. Az előkének tehát puhának kell lennie (a kisbaba kényelme érdekében, és azért, hogy jól simuljon a mellkasára), ám a zseb némiképp merevebb kell legyen (azért, hogy a kisbaba mozdulataitól függetlenül megtartsa nyílt pozícióját). A túl puha szilikon zseb bezáródhat a pici mozdulatainak hatására.

Kedvenc előkéink, melyek nagy méretű zsebe megőrzi eredeti formáját:

4. Kevesebb folt a ruhákon

Az előkének nem csupán a zsebes része segít a rend és tisztaság megőrzésében. A szilikon előke a kisbaba nyakától a mellkasáig szépen simulva fed, a gyűjtőzseb pedig a külső részére van helyezve. A baba szájából lehulló és kicsöppenő ételmaradék közvetlenül a zsebbe esik, más esetben először az előke felső részére hull, majd azt követően a zsebes részbe. Az étkezés végén az előke (minden összegyűjtött maradékkal együtt) a gallér résznél leoldva eltávolítható és akár azonnal mosható.

5. Könnyen mosható, hamar szárad

A szilikon nagyon strapabíró, valamint vízálló. Az előke magas hőmérsékleteken is ellenálló és gond nélkül tisztítható mosogatógépben. Persze kézzel mosva is pillanatok alatt olyan lesz, mint új korában. Ráadásul a szilikon rögtön megszárad. Gyakorlatilag perceken belül újra használhatod ugyanazt az előkét, anélkül, hogy szükség lenne tartalékra.

6. Könnyen összehajtható és elcsomagolható

Az előkét gond nélkül viheted magaddal, ha utazni mentek. Csak fel kell tekerned a gallérjától a zsebes rész irányába, és bármilyen táskába vagy hátizsákba becsomagolhatod. Az étkezés végén csak öblítsd le, majd néhány perces száradás után már teheted is vissza a táskába.

Gyorsan és könnyen feltekerhető előke
Gyorsan és könnyen feltekerhető előke

7. A baba ruhája nem lesz nedves

A szilikon vízálló anyag. Etetés közben az előkében összegyűlt nyál és ételmaradék nem jut át a szilikonon, ezáltal nem hagy foltot a kisbaba ruháin, és nem áztatja el őket.

8. Nem tartalmaz mérgező anyagokat

Fontos, hogy a szilikon, amelyből az előkék készülnek, élelmiszeripari minőségű szilikon legyen. Ez a fajta anyag nem mérgező és teljesen biztonságos. Az élelmiszeripari minőségű szilikon fő összetevője a klasszikus homok, emellett oxigént, hidrogént és szenet használnak még a gyártáshoz. Lényegében az élelmiszeripari szilikon egy puha és rugalmas üveg, azonban az üveggel ellentétben nem törékeny és nem foglal sok helyet. Továbbá ezek az előkék nem irritálnak és nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, így közvetlenül érintkezhet a kisbaba bőrével.

Mi a dodoli.hu oldalán is elérhető baba előkéket használtuk. 🙂 Jó szívvel ajánljuk mellé a hozzátápláláshoz készült étkező készleteinket, baba tányérokkal, evőeszközökkel és bögrékkel.

Reméljük, hasznosnak találtad az információkat. Ha bármilyen kérdésed vagy kétséged merülne fel a hozzátáplálással kapcsolatban, írj nekünk bátran Instagramon vagy Facebookon.

Könnyű hozzátáplálást kíván Roxana és Olivia.

Comments (3)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük