Békás bambusz étkészlet csecsemőknek, piros

-10%

Békás bambusz étkészlet csecsemőknek, piros

9.400 Ft

Kisgyermek bambusz étkészlet tálkával, tányérral és kanállal. Mókás és játékos béka dizájn.

Availability: Készleten Cikkszám: set-bol-broscuta-farfurie-rotunda-rosu Kategória:

Leírás

A bambusz étkészlet ideális a hozzátáplálás időszakára kisbabák számára. Tartalma: 1 bambusz tálka tapadókoronggal, 1 bambusz tányér rekeszekkel, tapadókoronggal és 1 puha végű bambusz kanál.

 • 6 hónapos kortól ajánlott.
 • A termék méretei: tálka – 300 ml kapacitás, 16 cm hosszú, 13 cm széles; tányér – 18 cm átmérő, 3 rekesz; kanál – 14cm hosszú.
 • A termék összetétele: tálka – 100% bambuszfa; tányér – 100% bambuszfa; tapadókorong – 100% élelmiszer minőségű szilikon; kanál – 80% bambuszfa és 20% élelmiszer minőségű szilikon.
 • A részletes kezelési és használati utasításokat megtalálhatod a termék dobozában és az oldalunk “Használati és kezelési útmutató” részében.

Íme a Dodoli étkészletek különlegessége:

 • Edényeink az asztalhoz tapadnak és nem borulnak fel. A tálka és a tányér egyaránt kiömlésbiztos tapadókoronggal vannak ellátva, amely megakadályozza, hogy a kisgyermek kiborítsa az edényeket. Az étkezés végén csak húzd fel a szilikon tapadókorong speciális jelölését, és az edény leválik.

 • Tedd szórakoztatóvá az étkezést olyan babaedények használatával, amelyeket a gyermeked imádni fog. Biztosítsd gyermeked számára, hogy kialakíthassa a helyes étkezési szokásokat, azáltal, hogy az elfogyasztandó egészséges ételeket mókás és különleges étkészletben kínálod neki.

 • Vidám formák, amelyek örömet okoznak a szülőknek és a babának egyaránt. Baba etetőkészleteink sokféle szórakoztató és érdekes állatmintával készülnek. Minden bizonnyal Ti is megtaláljátok a kedvenceteket. Megtalálod mindet áruházunkban.

 • Levehető szilikon tapadókorong. A tapadókorong levehető a tálkáról/tányérról annak érdekében, hogy az edényt használat után megfelelően el tudd mosni. Miután a gyermek már elég ügyesen eszik, s nincs szüksége a tapadókorongra, anélkül is fogjátok tudni használni az edényeket.

 • Tökéletes kanál babáknak. A kanál puha szilikon vége tökéletes a baba érzékeny ínyéhez és fogaihoz.

 • Természetes bambuszt használunk. A bambusz organikus anyag, amely nem bocsát mérgező anyagokat a baba ételébe. A műanyagtól eltérően a bambusz nem bocsát ki parányi káros részecskéket sem.

 • Véd az égési sérülések és a túlmelegedés ellen. A bambusz remek hőszigetelést biztosít, nem adja át a hőt. Ez azt jelenti, hogy gyermeked meleg ételekhez is használhatja az edényeket, anélkül, hogy megsérülne finom bőre.

 • Nagyon könnyű és nagyon tartós. A bambusz nagyon könnyű anyag. A baba nagyon könnyedén fogja tudni kezelni a kanalat és az edényeket is. Mivel a bambusz nagyon erős és tartós, ha véletlenül le is esnek az edények a földre, nem fognak eltörni.

 • Nagyszerű a baba koordinációjának és motorikus készségeinek fejlesztésére. Nagyon fontos, hogy a csecsemők sokat gyakorolják a tárgyak használatát a kis kezükkel. Ehhez tökéletesek különleges edényeink és könnyen kezelhető kanalaink.

 • Tökéletes a hozzátáplálás időszakában. A kedves tálkákból kínálva úgy fogja látni gyermeked az ételt, mint mókás játékot, és örömmel fogja várni az étkezéseket, míg a hasznos tapadókorong biztosítja, hogy a szülőknek ne kelljen minden étkezés után nagytakarítani.

 • Könnyen mosható és ellenáll a foltoknak. Csak mosd el az edényt meleg vízzel és egy kis mosogatószerrel, s már készen is áll a következő étkezésre.

 • A bambusz antibakteriális hatású. Tudományosan bizonyított, hogy a természetes bambusz nagyon ellenálló a baktériumokkal szemben, így ideális alapanyag baba étkészletekhez.

 • Hasznos, szórakoztató és eredeti ajándék minden 6 hónapos – 2 éves korú babának.

A helyes használat érdekében kövesd az alábbi lépéseket: (1) Ügyelj arra, hogy a tapadókorong szorosan illeszkedjen a tálka aljához. (2) Helyezd az edényt a baba elé, és nyomd le erősen az edényt, lehetőleg két kézzel, amíg azt nem érzed, hogy az összes levegő kipréselődött a tapadókorong alól. (3) A szilikon tapadókorong oldalán van egy speciális jelölés (egy kis szilikon fül). Húzd meg a jelölést, hogy szükség esetén könnyen leválaszd a tálkát. (4) A tálkát mindig úgy helyezd a baba elé, hogy a jelölés ne legyen elérhető a gyermek számára. Így a babád nem fogja tudni önállóan leválasztani a tálat.

A bambusz étkészleteket meleg vízzel (max. 40 Celsius fok), kevés mosogatószerrel, kézzel szabad mosogatni. Használj puha szivacsot vagy ruhát. Kerüld a súrolószivacs és kefe használatát.

A bambusz étkészleteknek nem szabad vízben ázniuk. Használat után mosd el őket, öblítsd le, és hagyd őket megszáradni.

A bambusz étkészletek mosogatása előtt távolítsd el róluk a szilikon gyűrűt. Így alaposan megtisztíthatod őket, és tökéletesen meg is tudnak száradni.

A bambusz étkészletet ne tedd mosogatógépbe és sterilizáló gépbe. A magas hőmérséklettől és páratartalomtól a bambusz megrepedhet.

Ne használd a bambusz étkészleteket sütőben vagy hűtőszekrényben. A extrém hőmérsékletek nem tesznek jót a bambusznak.

Minden Dodoli tálka, tányér és bögre felületét lenolaj réteg fedi. Ez a réteg védi az étkészleteket a foltoktól és a víz beszivárgásától. Ha Te is szeretnél tenni az étkészleteid hosszú távú állapotromlása ellen, ajánlott rendszeresen (4 hetente) frissíteni a védőolaj rétegüket, oly módon, hogy étolajat viszel fel az edények felületére. Bármilyen főzőolaj megteszi, de a kókuszolaj bizonyult a leghatásosabbnak. A teljesen száraz edényekre puha ruhával vagy papírtörlő segítségével vigyél fel kevés olajat, majd hagyd, hogy az edény 1-2 órán át (vagy akár egész éjszakán át) feligya az olajat. Végül töröld le a felesleges olajat. Itt találsz egy kis videós segítséget a művelethez.

Idővel ételfoltok jelenhetnek meg az edényeken. A nehezen eltávolítható ételfoltokhoz használd ecet és szódabikarbóna keverékét. Az oldatot puha törlőkendővel vidd fel, és óvatosan dörzsöld körkörösen, amíg a folt el nem tűnik.

Ha a bambuszedények hosszabb ideig vízzel érintkeznek, penész jelenhet meg a felületükön. Hogyan lehet eltávolítani a penészt? Próbáld ki a következő két módszer valamelyikét:

Az ecetes módszer

Használj hagyományos ételecetet – tölts egy keveset szórófejes palackba. Permetezz belőle a penész által érintett felületre, és hagyd hatni egy órán át. Ezután öblítsd ki az edényt alaposan vízzel, és hagyd megszáradni. Az ecet szaga néhány órán belül eltűnik.

A szódabikarbónás módszer

A szódabikarbóna nagyon hatékonyan távolítja el a penészt, és biztonságos emberek és háziállatok számára egyaránt. Amellett, hogy eltávolítja a penészt, felszívja a maradék vizet és elősegíti, hogy ne alakuljon ki újra penészfolt. Tegyél fél teáskanálnyi szódabikarbónát egy vízzel töltött szórófejes palackba, és rázogasd addig, amíg a szódabikarbóna fel nem oldódik. Spricceld be az oldattal az edény teljes felületét, majd puha kefével távolítsd el a penészt. Ezután öblítsd le. Permetezd be újra a felületet, ám ezúttal hagyd így megszáradni. Ezzel eltávolítható a láthatatlan penész is, és megakadályozható a penész újbóli megjelenése.

Mindkét módszer természetes, nem tartalmaz mérgező anyagokat, a kereskedelmi forgalomban kapható vegyszerek természetes alternatíváiként szolgálnak. Az ecet és a szódabikarbóna nemcsak az emberek, a háziállatok és a környezet számára biztonságos, de könnyen megtalálható a legtöbb üzletben.

 

Használhatom a bambusz edényeimet mikrohullámú sütőben?

Nem. A bambusz edények nem használhatók mikrohullámú sütőben és a sima sütőben sem.

Mosogathatom-e a bambusz étkészletemet mosogatógépben, vagy sterilizálhatom-e sterilizáló géppel?

A bambusz organikus (szerves) anyag, ennek megfelelő kezelést igényel. Kérjük, ne tedd a bambuszedényeket mosogatógépbe vagy sterilizálóba. A rendkívüli meleg és a magas páratartalom a bambuszfát megduzzasztja és megrepeszti.

Mi a leghatékonyabb módszer a bambuszedények tisztítására?

Kérjük, figyelj rá, hogy az étkezések befejeztével azonnal mosd el a bambusz edényeket meleg vízzel, kevés mosogatószerrel és puha ruha vagy szivacs használatával. Kerüld a súrolószereket. Öblítsd le, itasd fel a felesleges vizet ruhával, majd hagyd a levegőn megszáradni a tálkát vagy a tányért.

Hogyan érhetem el, hogy a bambusz étkészlet szép és újszerű maradjon?

Az állapotromlás megelőzése érdekében rendszeresen (4 hetente) ajánlott vékony olajréteget kenni az edények falára (a legjobb erre a kókuszolaj). Vidd fel puha ruhával az olajat a száraz edény falára, majd hagyd, hogy az edény feligya az olajat – néhány órán át, vagy akár egy éjszakán át. Végül töröld le a felesleget.

Hogyan tudhatom biztosan, hogy jól használom a tapadókorongot?

Ügyelj arra, hogy a szilikon tapadókorong szorosan és egyenletesen simuljon az edény aljához, így biztosítva a vákuum létrejöttét és megtartását. A megfelelő tapadáshoz az is nagyon fontos, hogy a sík felületnek tisztának, zsír- és ételmaradék-mentesnek kell lennie. Győződj meg arról, hogy a szilikon szívócsonkon lévő kis jelölést nem tudja elérni a gyermeked. Ez a jelölés az edény leválasztási pontját jelöli. Nyomd rá az edényt két kézzel, határozottan és egyenletesen arra a sík felületre, ahová az edényt helyezni szeretnéd, amíg azt nem érzed, hogy az összes levegő kipréselődött a tapadókorong alól. A Dodoli tányérok és tálkák a sima, nem porózus felületeken tapadnak a legjobban (pl. műanyag, lakkozott fa, homokkő, üveg, üvegszál vagy fém). Bármely texturált, pórusokkal vagy erezettel ellátott, fából készült felület megnehezíti a vákuum létrejöttét.

Hogyan alakíthatom át a Dodoli baba étkészletet normál étkészletté?

A Dodoli edények sokoldalúak, használd ki Te is az előnyeiket: egyszerűen távolítsd el a tapadókorongot, úgy, hogy finoman lehúzod azt az edényről. A tapadókorong bármikor visszahelyezhető.

Hogyan érdemes a vákuumzárással ellátott edényeket elhelyezni a baba előtt?

Az ilyen tálkát vagy a tányért mindig úgy helyezd el, hogy a vákuum feloldására szolgáló szilikon jelölés a kisbabádnak háttal legyen.

Hogyan győződhetek meg arról, hogy a vákuumos edények megfelelően vannak-e rögzítve az asztalhoz?

A legjobb tapadás érdekében helyezd a tálkát / tányért az asztalra. Ezután 2 kézzel erősen nyomd meg az edényt, amíg azt nem érzed, hogy az összes levegő kipréselődött a tapadókorong alól. Amikor el szeretnéd venni a tálat / tányért, csak húzd meg a tapadókorongon található kis szilikon fület.

Békás bambusz étkészlet csecsemőknek, piros termékről 3 értékelés

 1. Értékelés: 5 az 5-ből

  Viktória

  Olyan szép és nagyon hasznos minden anyukának, aki most kezdi babájával a hozzátáplálást.

 2. Értékelés: 5 az 5-ből

  Vesela Dana

  Bebelina mea este cea mai incantata. Produsele sunt de o calitate extralrdinara. ❤️

 3. Értékelés: 5 az 5-ből

  Barbara

  Nagyon szép és praktikus, különösen, ha szeretnéd gyermekedet önálló evésre szoktatni.


Mondd el a véleményed